לק ג׳ל לא חדש בטבילה - דחוף

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 21/12/21 09:32 יז בטבת התשפב

שאלה

יש לי שאלה דחופה

אני אמורה לטבול מחר בעזרת השם, ואני לצערי לא מרגישה טוב, כאבי גרון, גודש וכו (עשיתי כמובן בדיקת קורונה ויצאתי שלילית ברוך השם)

העניין הוא שאמור להיות לי תור ללק ג׳ל מחר ואני לא יודעצ אם אני אהיה מסוגלת ללכת…

השאלה אם אני יכולה לטבול עם הג׳ל שעלי? הוא יהיה מחר בן שבוע ו6 ימים והוא במצב ממש שלם וחדש, ברמה שיכול להחזיק עוד שבועות

במידה וזה בעייתי , האם אוכל למרוח עליו שכבת טופ שיש לי בבית וזה יספיק כדי לחדש אותו?

תשובה

שלום רב,

אם הלק ג'ל במצב שלם כך שאין הקפדה על איך שהוא נראה, הרי זה בגדר מיעוט ואינו מקפיד שאינו חוצץ. אולם לכתחילה ראוי להוריד את הלק, אבל אם הדבר עלול להביא לדחיית הטבילה בוודאי נכון להקל ולא לדחות.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר