לקרוא תהילים בלילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/09/02 20:37 כז באלול התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב אני יודע שאסור להגיד תהילים

בלילה אבל חבר אמר לי שגם מקראותהייתי רוצה לדעת אם זה נכון ואיזה עוד דברים אסור להגיד בלילה

בתודה .א.

תשובה

ב"ה

אוהד שלום.

למי שנוהג בכל ענייניו על פי הקבלה אני מעתיק את ההלכות הבאות ציוני המקורות.

אין לקרוא בתנ"ך בלילות של יום חול או ר"ח חוץ מהפסוקים שקוראים בליל שישי וכיוצא בזה, אבל בשבת ויו"ט מותר.

יש מתירים לקרוא תהילים אחרי חצות הלילה וכן נתפשט המנהג,

מקורות: בן איש חי פקודי ז' וכה"ח סימן רל"ז ס"ק ט' רב פעלים חב' ס' ב'.

דע כי כל זה מדובר על קריאה בלבד אולם אם קוראים ומתאמצים להבין או שלומדים פירוש יחד עם זה או שזו ההזדמנות היחידה של האדם ללמוד תורה או שיש לקרוא תהילים כתפילה על חולה וכל כיוצא בזה,
מותר ואף מצווה.

שנה טובה

עוזיאל