לקראת חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/06/11 11:11 יא בסיון התשעא

שאלה

שלום וברכה

אני יוצאת עם בחור כחצי שנה טוב לנו ביחד השיחות ביננו זורמות אנחנו פחות או יותר אותה השקפת עולם.

בזמן האחרון התחלנו לדבר לכייון חתונה אפילו הלכנו לאיזה ישוב בשביל רק לראות את המקום אני יותר בכיוון העירוניסטית והוא יותר אוהב ישובים הוא גר בישוב עם שותפים כבר כמה שנים אני אוהבת את הסיגנון של הישובים אבל מצד שני מפחדת כי הוא רוצה לגור בישובים שהם קצת מסוכנים אני לא רגילה לסיגנון הזה למרות שאני כן חושבת שיש בזה הרבה יתרונות בכול אופן יש לנו קצת חילוקי דעות לגבי העניין (לא יותר מדי אבל יש)איך מוצאים

את עמק השווה בעניין.

דבר נוסף לפעמים יש לי חששות כאלה לפני חתונה כאילו אני מרגישה שאני לא מספיק בשלה ,לא מספיק בוגרת ,לא מספיק מוכנה, למרות שאני בגיל כזה שכבר מקימים בית ויש כמה ילדים

אני יודעת שזה דבר לגיטימי שקורה ממש ברגע האחרון השאלה איך אני מתגברת על זה? ואיך אני יודעת בוודאות שזה הבן אדם.

אשמח לעצות לתבונות תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

חילוקי דעות זה דבר לגיטימי, ויותר מכך זו הזדמנות לקבלה ונתינה,
צריך לדבר על זה לא רק כדי לפתור בעיות אלא גם כדי ללמוד לחיות ביחד ולהתחבר.
באופן מעשי, אחת השיטות להגיע להחלטה משותפת היא להציף את כל הצדדים של כל צד בדיון, כל היתרונות וכל החסרונות של כל הצעה, לבחון מה המשקל של כל יתרון וחסרון, בדרך כלל בשלב הזה שהכל מוצף רואים לאן הכיוון נוטה,
אם גם אז לא רואים בבירור לאן נוטה ההחלטה, אפשר להחליט לכיוון צד אחד ולפצות צד שני,
למשל, לגור בישוב אבל להחזיק רכב שתהיה נגישות לעיר, וכדומה.
חשוב במהלך הבירור שכל אחד ינסה להבין את הצורך של השני והמשקל שלו, ולא שכל אחד ימשוך לכיוון שלו.
זה קצת מפחיד, כי אולי אני אשכנע אותו שהוא צודק, אבל כשזה עובד טוב בזוגיות זה מביא לתקשורת מאוד מוצלחת ונעימה.

לגבי מוכנות ובגרות , תנסי להגדיר לעצמך מה מפריע לך בעצמך, למה את חושבת שאת לא בוגרת, תשאלי חברות מה הם חושבות על זה, ואם תגלי משהו מוגדר, תעבדי עליו או תתיעצי, אבל אם אין שאלה מוגדרת לא צריך לחשוש.

לפני החלטה יש לפעמים רגרסיה, מקבלים רגלים קרות ומתחילים פרפרים בבטן,
לכן עוד לפני שמגיעים לשלב ההחלטה בוחנים ומבררים כל דבר באופן שכלי, וכשמגיעים להחלטה ויש הרגשת נסיגה, רואים אם יש ממש בחשש חדש זה, כי הכל כבר נבחן מראש, ואם אין נקודה מבוררת אז אין מה לחשוש, ומתגברים על ההרגשה הטיבעית הזו.

בברכה,

דני ארגמן