לקנות דברים לתינוק לפני הלידה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/04/10 20:17 יא באייר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

1. האם מותר לקנות בגדים לתינוק טרם היוולדו?

2. האם נכון הדבר שאסור להוציא מהבית תינוק שנולד במשך 40 יום?

מדובר בהלכה או באמונות תפלות?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מותר.
יש שמטעמים שונים נמנעים מכך ויש כאלה שרק מזמינים או רק רואים ומשווים מחירים וכדומה. ואת הקניה עושים בפועל רק אחרי הלידה.

ומותר לאדם לפעול לפי צו מצפונו אם בני הזוג מרגישים שזה לא נכון עבורם לקנות לפני הלידה אז שלא יקנו ואם הם מרגישים שמה שנכון עבורם ומה שיתן להם יותר בטחון או שיחזק את הקשר הזוגי שלהם זה ההתכוננות ללידה במישור של הקניות אז גם זה בסדר גמור. וכל זוג צריך לעשות מה שמתאים עבורו ומחזק אותו.

וכאמור מבחינה הלכתית אין בזה כל בעיה.

2)לא נכון.

בשעה טובה ובשעת ברכה,

עוזיאל אליהו,

.