לקנות בספירת העומר ולצבוע את השיער

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/07 21:55 ח באייר התשסז

שאלה

לרב שלום וברכה!דבר ראשון תודה רבה רבה על הזמן שאתה משקיע בכדי לענות לשאלתי וכן לכל שאר השאלות.. תודה!

יש לי שתי שאלות הראשונה:

1. האם בימי ספירת העומר אסור רק לחדש או שגם אסור לקנות?

2. ברצוני לצבוע את שערי ובכדי לעשות זאת דרוש לקנות צבע וכן גם לחדש אותו (שלא בשבת במידה ובצורה כזו מותר לחדש מלכתחילה ולא בדיעבד)על שערי. האם מותר לי לעשות כך? משום החידוש של הצבע- מוצר שאותו קונים? ואולי ישנם עוד סיבות מדוע זה אסו ואני איני מודעת אליהן כלל... אשמח לתשובתך...

שוב תודה רבה!!! בהחלט כבוד הוא לי.. תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

1) מותר לקנות ומותר לחדש ולברך שהחיינו.
2)עייני בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/40975

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.