לקט תשובות על ,,,,,שם ענת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 11:34 יא בתשרי התשסד

שאלה

שלום,

שמעתי כבר כמה פעמים שיש בעיה עם השם "ענת" (אלה כנעניה וכו'), רציתי לדעת אם זה באמת בעייתי ואם כן מה זה אומר...

תודה.

תשובה

בס"ד

ראה תשובות על שם זה:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7528

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12594

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26735

ותמצית כל התשובות האלה שאין להחליף את השם כי יש לו גם משמעות חיובית גדולה.

ואסיים במה שמסיימת התשובה האחרונה:

קרא את הפסוקים היותר יפים ויותר מרגשים שמדברים על כוחה הטוב של ענת, ועל חלקה המיוחד בתהליך הגאולה של ישראל:

{[
לָכֵן הִנֵּה אָנֹכִי מְפַתֶּיהָ וְהֹלַכְתִּיהָ הַמִּדְבָּר וְדִבַּרְתִּי עַל לִבָּהּ: וְנָתַתִּי לָהּ אֶת כְּרָמֶיהָ מִשָּׁם וְאֶת עֵמֶק עָכוֹר לְפֶתַח תִּקְוָה וְעָנְתָה שָּׁמָּה כִּימֵי נְעוּרֶיהָ וּכְיוֹם עֲלוֹתָהּ מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם:

וְהָיָה בַיּוֹם הַהוּא נְאֻם יְהֹוָה תִּקְרְאִי אִישִׁי וְלֹא תִקְרְאִי לִי עוֹד בַּעְלִי: וַהֲסִרֹתִי אֶת שְׁמוֹת הַבְּעָלִים מִפִּיהָ וְלֹא יִזָּכְרוּ עוֹד בִּשְׁמָם: וְכָרַתִּי לָהֶם בְּרִית בַּיּוֹם הַהוּא עִם חַיַּת הַשָּׂדֶה וְעִם עוֹף הַשָּׁמַיִם וְרֶמֶשׂ הָאֲדָמָה וְקֶשֶׁת וְחֶרֶב וּמִלְחָמָה אֶשְׁבּוֹר מִן הָאָרֶץ וְהִשְׁכַּבְתִּים לָבֶטַח:

וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי לְעוֹלָם וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי בְּצֶדֶק וּבְמִשְׁפָּט וּבְחֶסֶד וּבְרַחֲמִים: וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי בֶּאֱמוּנָה וְיָדַעַתְּ אֶת יְהֹוָה:

וְהָיָה בַּיּוֹם הַהוּא אֶעֱנֶה נְאֻם יְהֹוָה אֶעֱנֶה אֶת הַשָּׁמָיִם וְהֵם יַעֲנוּ אֶת הָאָרֶץ: וְהָאָרֶץ תַּעֲנֶה אֶת הַדָּגָן וְאֶת הַתִּירוֹשׁ וְאֶת הַיִּצְהָר וְהֵם יַעֲנוּ אֶת יִזְרְעֶאל: וּזְרַעְתִּיהָ לִּי בָּאָרֶץ וְרִחַמְתִּי אֶת לֹא רֻחָמָה וְאָמַרְתִּי לְלֹא עַמִּי - עַמִּי אַתָּה וְהוּא יֹאמַר - אֱלֹהָי:
]}

(הושע פרק ב)

בהצלחה גדולה