לקום מפני רבנית?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/06/02 08:59 כב בסיון התשסב

שאלה

האם יש לקום מפני רבנית שלמדתי ממנה תורה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

כל הלומד מחברו הלכה אחת, הנהגה טובה אחת, צריך לנהוג בו כבוד.
ואת זה לומדים מדוד המלך שנהג כבוד באחיתופל.

ומהרמב"ם בהלכות תלמוד תורה פרק ה' אנו למדים כי כשם שאדם מצווה בכבוד אביו ואמו, כך הוא מצווה בכבוד רבותיו שמלמדים אותו תורה.
ועל כן בודאי שצריך לנהוג כבוד, נימוס, דרך ארץ וקימה בפני רבנית שמלמדת תורה את הבנות.

מהתלמוד במסכת שבועות דף ל', למדים שצריך לקום ולנהוג כבוד גם ברבנית שהיא אשת רב, שבעצם הקימה והכבוד שנותנים לה מכבדים את בעלה הרב, ואפילו שלא לומדים ממנה תורה באופן ישיר.

ןאמרו חז"ל "לא חרבה ירושלים על שבזו בה תלמידי חכמים וזה שאמרה התורה אם בחוקותי תמאסו – מלמדי חוקותי תמאסו".

ויישר כחך על שאת גורמת לתיקון העולם.

בברכה,
עוזיאל