לקבל מלגה על סמך תעודה מזוייפת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/12/17 11:54 ח בטבת התשעח

שאלה

שאלה לכבוד הרב:

כיום אני סטודנט באוניברסיטה. זכורים לי מקרים מתקופת בית הספר בהם העתקתי במבחנים, בחנים עבודות וכדומה איני זוכר בדיוק כמה פעמים.כשהתקבלתי ללימודים באוניברסיטה השתמשתי מציוני הבגרות מבית הספר ובציון פסיכומטרי שגם בו ייתכן וסימנתי תשובות אחרי הזמן שהוקצב לעשות זאת -ניגשתי לפסיכומטרי מספר פעמים לכן איני זוכר האם זה קרה בציון בבחינה בה קיבלתי ציון גבוה.

רציתי לדעת האם מותר לי להגיש בקשות למלגות שונות תוך שימוש בציוני הבגרות והפסיכומטרי ?

תודה אביאל

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני נפעם מהרגש העדין שקיים בך.אשריך!!

אם העתקת וזייפת אזי התעודה שלך בעצם לא משקפת את המציאות הנכונה כלפי עצמיך.

ומכאן ולהבא עליך לקבל בקבלה ברורה והחלטית שאתה לא ממשיך בזרך הנלוזה הזו !! חד משמעי.

מותר לך להגיש בקשות למלגות באוניברסיטה תוך שימוש בתעודת הבגרות שלך. ומה שהיה היה ומכאן ואילך תשתדל ללכת בדרך הטוב והישר.

חוץ מזה רק אתה יודע באיזה תחום העתקת ומה הוא הידע שחסר לך . ואז תשלים את הידע הזה כעת ובכך בעצם תהיה לך נחמה קטנה שלמרות הכל מבחינת הידע שתעודת הבגרות הייתה אמורה לתת לך יש לך אותו כעת וה' יראה ללבב.

עיין גם בעוד הרבה תשובות שנכתבו כאן באתר הזה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.