לפתית, לציטין בשוקולד וכו'

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 21/03/02 01:07 ח בניסן התשסב

שאלה

ברצוני לשאול את הרב (א) אם לפתית (מה זה?) בשוקולד מותרת ללא אוכלי קטניות. (ב) מה זה לציטין באותו הקשר?

פסח כשר ושמח לך ולכל בית ישראל.

תשובה

שלום דוד
הליפתית הוא צמח בר חד-שנתי ממשפחת המצליבים בעל פרחים צהובים,שפירותיו לופתים את הגבעול. זרעוני הליפתית דומים לזרעוני החרדל ומשמשים לייצור שמנים ומרגרינות במפעלי השמן.יש אומרים שהוא מין קטנית ויש שאינם סוברים כן.
לציטין הוא חומר גלם המשמש רבות בתעשיית המזונות, והוא תרכובת שומנים הדומה לשעווה ומכיל זרחן. מקורו הטבעי יכול להיות מהחי וגם מהצומח. בצומח הוא נמצא בשמנים של סויה ועוד.לאחרונה, יש העשוי משמן ליפתית.

לכן למעשה לאשכנזים אין הכרעה ברורה לגבי החומרים הללו,אבל הרבה אשכנזים טובים אוכלים אותם. לספרדים וודאי מותר.
לאשכנזים-