לפרט כל יום מה שהיה לפני הרבה זמן?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/11/10 18:36 א בכסלו התשעא

שאלה

האם בהודאה לה' על כל הטובות,צריך לפרט כל יום מה שהיה לפני הרבה זמן,או לפרט מה שהיה באותו יום..?

תשובה

ב"ה

שלום.

לא חייבים לפרט את הכל. אפשר לומר באופן כללי כמו בתפילה :

"מודִים אֲנַחְנוּ לָךְ שֶׁאַתָּה הוּא ה' אֱלהֵינוּ וֵאלהֵי אֲבותֵינוּ לְעולָם וָעֶד. צוּרֵנוּ צוּר חַיֵּינוּ וּמָגֵן יִשְׁעֵנוּ אַתָּה הוּא.

לְדר וָדר נודֶה לְךָ וּנְסַפֵּר תְּהִלָּתֶךָ.

עַל חַיֵּינוּ הַמְּסוּרִים בְּיָדֶךָ.

וְעַל נִשְׁמותֵינוּ הַפְּקוּדות לָךְ.

וְעַל נִסֶּיךָ שֶׁבְּכָל יום עִמָּנוּ וְעַל נִפְלְאותֶיךָ וְטובותֶיךָ שֶׁבְּכָל עֵת. עֶרֶב וָבקֶר וְצָהֳרָיִם. הַטּוב כִּי לא כָלוּ רַחֲמֶיךָ. הַמְרַחֵם כִּי לא תַמּוּ חֲסָדֶיךָ כִּי מֵעולָם קִוִּינוּ לָךְ "

ואם אתה מרגיש שאתה צריך לפרט אז אין כל מניעה שתעשה זאת .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.