לפעמים אנחנו "יורדים"אחד על השני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/02 15:35 כא באב התשסב

שאלה

ב"ה

לרב עוזיאל אליהו השלו',

מותר להעיר הורים כאשר הם מבקשים ממני להעירם? ומה כאשר אני יודע שאם ירצו להתעורר? וכשמדובר במשהו שקשור בי (כמו למשל לבקש מהם רשות ללכת) ואני מניח שהם היו שואלים אותי למה לא הערתי אותם?

וכן, מותר לשבת בכסא שלהם אם הם מוחלים ונותנים לנו רשות?

ועוד, אני ואבא הרבה פעמים "יורדים" אחד על השני, יש בזה בעיה? וכן אני חייב לעמוד כל פעם כשהם נכנסים? מספיק רק להתרומם קצת מהכיסא?

חשוב לציין, שלא נראה לי שהם היו כ"כ מאושרים ואולי אפילו להיפך אם לא הייתי צוחק איתם, לא הייתי יושב במקומם והייתי עומד בפניהם וכו'- כי אלו היחסים בינינו.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-אם הוריך מבקשים ממך להעיר אותם עליך לעשות כן.
אבל לא כדאי להעיר אותם כדי סתם כך אלא אם אתה יודע ומעריך שהם היו מעוניינים שתעיר אותם ותומר להם כך ןכך.
2)-מותר.

דע כי החיים בבית הם דינמיים וזורמים. יש לשמור על כבודם של אבא ואמא אבל יש לחיות בבית.
חוכמת החיים היא לדעת לאזן ,להלך בשביל הדק בין
מורא אב ואם וכיבודם לבין הצחוקים וה"ירידות"והחיות הטבעית שקיימת במשפחה.
אני חושב שכל משפחה יודעת למצוא את אותם נקודות שהם הגבולות של אותה משפחה כדי לא לעבור עליהם.

בברכה,

עוזיאל