לפעול למען א''י...

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/09 20:33 יא בסיון התשסט

שאלה

קראתי הרבה בנושא ארץ ישראל והגאולה, וזה אפשר לומר בוער בי..

אבל, אני גרה במרכז בשכונה סנובית במיוחד, שדי מנותקת מכל העניין של מאחזים והתנחלויות, ואני גם רק בת 15...

רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות מלבד לנסות להוסיף זכויות לעמ"י...? משהו מעשי..

ועוד שאלה שקשורה- לגבי זה ששואלים "ציפית לישועה" בבי"ד של מעלה, אז מה אפשר לעשות כדי להראות את הציפי'ה לישועה בפועל, בחיי היומיום, שוב- באופן מעשי ולא רק בתפילות וכד'..?

תודה רבה!

תשובה

שלום

אהבת הארץ היא חשובה מאד, וב"ה שאת חשה אותה בעוצמה, זה מלמד על נפש יהודית בריאה.
אמנם, שימי לב שאהבת הארץ לא תביא חלילה לזלזול באחרים ולכינוי שמות לשכנים יקרים.
בכל אחת/ד יש הרבה אור, וגם אם בך יש צדדים חזקים יותר, למדי לראות באחרים את החיובי בהם.

בני את עצמך לאט לאט, בניין של אמונה, טהרת המידות ועיסוק בתורה ובתפילה.

גיל 15 הוא גיל חשוב, הוא מעצב את אשיותך.
תתמקדי בעצמך, בחיזוק האישיות שלך, בלימוד.

חשוב להצליח במבחנים, לדאוג לבנות עתיד טוב, שבו תוכלי להעניק לעם ישראל את מה שיש לך.

כמובן, לכי להפגין, דברי עם חברות, למדי על ערכה של הארץ מעיון בתורה. יש הרבה מה לעשות.
תפילה היא עשייה גדולה. גם אם לא רואים אותה, היא קיימת ומשמעותית מאד.

כל האמור הוא גם כוונת השאלה 'ציפית לישועה', צפיה אינה רק הבטה פסיבית אלא העמקה אקטיבית, קידום.

בהצלחה במסע