לעשר ממנת מזון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/05/11 15:24 יא באייר התשעא

שאלה

יש לי עץ פמלות בבית ואבא שלי לא מעשר אותם לפני שהוא אוכל

השאלה היא: אם הוא אכל חתיכה מהפומלה ואני רוצה לאכול מהפומלה ולא הספקתי לעשר לפני שהוא אכל

מותר לי לעשר אחרי שהוא אכל מהפומלה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמנם החובה לעשר חלה על כל הפירות, אבל אם מישהו אכל או חתך חתיכה וכד' מבלי לעשר, עליך מוטלת חובה לעשר את מה שאתה מעונין לאכול (זה יכול להיות גם פלח אחד או חצי עגבניה).
אם יש חשש שלא מעשרים אפשר וצריך לעשר גם מתוך מנה של סלט או תבשיל שנמצא בצלחת שלך. ובכל מקרה של ספק צריך לעשר בלי ברכה.