לעשות חורים בגוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/10 10:06 ט בחשון התשעא

שאלה

האם מותר לעשות חור שני באוזן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד ההלכה אין הבדל בין חור ראשון שני ושלישי ואין הבדל בין חור באוזן וחור באף.

השאלה ההלכתית כאן קשורה למידות ולסיבות שמביאות נערה לעשות חורים בגוף שלה. מה המשמעות החברתית של הדבריח בחברה שאת משתייכת אליה. אם יש בכך אמירה כל שהיא של התרחקות מהערכים החברתיים או אמירה שאת חופשיה ומשוחררת יותר מכולם - כאן יש בעיה הלכתית חינוכית. בעניין זה צריך טיפול מהשורש - לא רק להמנע מהחור המיותר והמזיק אלא לעשות ברור פנימי מה מושך אותי לעשות חורים ומדוע? לאחר שמתבררת השאלה צריך לראות מה התשובה האמונית שורשית שיש לתת לכך.