לעזוב את מקום העבודה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/08 20:58 כה בתמוז התשסח

שאלה

אני עובד במקום מסוים ומרגיש שהעבודה הזאת ובעיקר האנשים שעובדים איתי שם גורמים לי למעט ריחוק מהקב"ה. הבעיה שעכשיו חופש גדול ואם אני יעזוב את העבודה אני יגיע למצב של שעמום בבית וזה יכול להתפתח לדברים לא טובים. להחליף עבודה זה מעט מסובך כי אין עבודות זמינות במיוחד. מה עליי לעשות?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אם לעצתי תשמע אז תעזוב את העבודה הזו!!
הרי תכליתה של העבודה היא המשכורת שאתה מקבל.
האם בשביל אותה משכורת כדאי לך לרדת ברמתך הרוחנית?

כסף בא וכסף הולך! לא לחינם השקל הוא עגול על מנת שיתגלגל מיד ליד והכסף נקרא "זוזים" שזזים מיד ליד ומאדם זה לאדם אחר.

2)יש רובד נוסף בעבודה שזה עצם העבודה - "אדם לעמל יולד" , ובעצם העבודה עצמה אתה צריך להנות.
לצאת מהבית עם חיוך ולחזור מהעבודה עם חיוך . ואם אתה מרגיש שהעבודה הזו מכניסה אותך למתח ולסכסוך פנימי אז תחפש לך עבודה קלה ונקיה.

ובדרך שאדם רוצה לילך בה מולכים אותו!! תתפלל להשם שיעזור לך למצוא עבודה טובה ונקיה.

אל תפחד להתמודד!!עם המצב.ואל תחשוש למשלם את המחיר על שמירת הרמה הרוחנית שלך!!

חזק ואמץ אחי,

עוזיאל אליהו,

.