לעבור דירה ללוד?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/06/09 22:14 ב בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רבהרב,

ישנה בנייה חדשה המיועדת לדתיים בעיר לוד ואניתוהה האם נכון להעביר את ילדיי לעיר מסוכנת הן בשל העירוב. וגם הבניין ליד בניין ערבי ממש סמוך דבר היכול להיות בעיה בשבת ובשלווה ובבטחון. לא?

תשובה

שלום

אני מכיר מקרוב את קהילת 'אלישיב' בלוד (אליה שייכת הבניה), ואני יכול להבטיח לך שתמצאי שם קהילה חמה ותומכת, עם כל שירותי התרבות התורנית והדת שתצטרכי.
ישנו בית ספר טוב, גן, מעון, מכינה קדם צבאית,כולל, ועוד. ישנו את הרב סמט המשקיע את כולו בקהילה בהצלחה.
על כן, מהבחינה של קהילה דתית אין לך מה לחשוש, זהו גרעין עם 300 משפחות ציוניות דתיות, ההולך וגודל להיות 500 בשנתיים הקרובות בע"ה.

ישנה מצווה גדולה ושליחות ציונית גדולה ביישוב לוד על ידי מי שיוכלו לסייע לאוכלוסיה שם.

להוציא מקרים יוצאי דופן, אין בלוד סכנה בטחונית של ערבים עויינים, ואני הסתובבתי שם רבות בלילה עם תלמידים. כמובן, צריכים להיות עירניים.

יש בלוד פשיעה יותר מהממוצע בישראל, אך זו עוד סיבה לעבור לשם ולא לברוח משם.

ערביי לוד נמצאים על הגדר, הם לא פה ולא שם, והרבה מיחסם אלינו יקבע על ידי יחסינו אליהם, וגם זה אתגר חשוב.

השבתות בלוד נפלאות, יש שם בתי כנסת קסומים ונשכחים, המשוועים לדם חדש ורענן, וזו חויה יוצאת מן הכלל לתת כתף לחידוש ההתיישבות בלוד.

כל טוב