לעבוד כמזכירה רפואית בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/18 10:09 יג באב התשעח

שאלה

שלום,

האם מותר למזכירה רפואית לעבוד בשבת?

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר למזכירה רפואית לעבודת בשבת לפי כללי ההלכה של עבודה בשבת במקצועות חיוניים וצריך לסכם עם ההנהלה מראש על אופי העבודה (קבלת השכר בהבלעה עבור עבודה ביום שישי אפשרויות הנסיעה הלוך ושוב הסתייעות בגוי לעת הצורך ועוד) וכל זה בתנאי שמדובר בתפקיד שהוא חיוני ומהווה כעזרה לצוות הרפואי שיוכל לתפקד ולהציל חיים.

ואם העבודה הזו היא לא חיונית ואין לה קשר ישיר לצוות הרפואי אלא רק עניני מנהלה ואדמיניסטרציה וכדומה אז בודאי שעבודה זו יכולה להעשות מיום ראשון עד יום שישי...

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.