לעבוד בתישעת הימים דחוף מאוד!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/02 02:25 כד בתמוז התשסב

שאלה

אני רוצה לחסוך כסף כדי להיתחתן ואני עובד באבטחת טיולים לאחרונה שכרה אותי קיטנה דתית שמתרתה היא "קום והיתהלך בארץ..." הבעיה שהם עורכים טיולים בתישעת הימים יש לציין שאני לא מחבב טיולים אלא עושה זאת רק לשם הפרנסה ולמען המטרה הקדושה- להיתחתן האים יש מקום להקל במצבי?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית מזל טוב!

במצבך שאבטחת טיולים היא עבודתך, מותר לך לאבטח טיולים בתשעת הימים וצריך זהירות גדולה בימים אלה.

דע לך כי ישנם 2 מושגים שהם שונים אחד מהשני במהות : עבודה ופרנסה.
עבודה מאת השם אך תלויה במעביד.
פרנסה היא מהשם,שהוא זן ומפרנס וקובע את הפרנסה למשך כל השנה עוד מראש השנה.

בטח בהשם ,תתפלל ,תבקש והשם יברך אותך בפרנסה טובה.

בברכה,

עוזיאל