לנשים בלבד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/05/09 20:26 כד באייר התשסט

שאלה

הרב שלום,

אני התחתנתי לפני8 חודשים, ובהדרכת כלה (היו לי 2 מדריכות) לא אמרו לי שאני צריכה לעשות מוך דחוק משום שאני מעדות המזרח והחובה היא על הספרדים. גם בספרים שקראתי היה כתוב זאת. אך חברה אמרה לי שזה חובה אז האם זה נכון? ואם כן האם זה אומר שכל הטבילות שלי לא היו כשרות?האם מוך דחוק הוא מלכתחילה או בדיעבד לכולם? רק לציין שבזמן ההפסק אני מאוד לחוצה, אז אני מתארת שבמוך דחוק זה יהיה עוד יותר גרוע...

ואם זה כן חובה האם אפשר לעשות אותו לפני השקיעה כדי לנסות לעשות כמה במקרה והאחרון לא ייצא נקי ואז לא יהיה לי זמן לעשות עוד אחד?

תשובה

שלום

על אף שהנושא ראוי להיות צנוע, אני מפרסם אותו, שכן הרבה נבוכות בזה וחיות באוירה של חטא לחינם.
לכתחילה, ראוי לכל יראת שמיים לעשות מוך דחוק. ספרדיות ואשכנזיות. (אמנם יש מהתימנים שנהגו שלא לעשות, גם לכתחילה)
בשעת הצורך, לכל העדות מותר שלא לעשות מוך דחוק ובלבד שיהיה הפסק טהרה כהלכה. (במקרה שההפסק הוא אחרי ראיית יום אחד, יש לעשות מוך דחוק וזה חובה).

אם את לחוצה ולא חשה בטוב, מותר לעשות את המוך עם טמפון.

באם יש עוד פרטים, אני ממליץ לפנות בנושא הזה לרבנית משיבה או לרב הקהילה.

לא הבנתי את שאלתך האחרונה.

כל טוב