למי המעשר? למי הצדקה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/06/02 02:01 כג בסיון התשסב

שאלה

בחישוב הסכום הנדרש לצדקה. האם יש להתייחס למשכורת ברוטו / למשכורת נטו / לסך ההכנסות לחשבון הבנק במלואן או לסך ההכנסות בהפחתת ההוצאות (ולו הקבועות כגון משכנתא וכו')?

כיצד ולמי ראוי להפריש? האם הוראות קבע חודשיות למוסדות חינוך שונים. האם בהפרשות גדולות בסמוך לחגים בהם מתבצעות התרמות (פורים, פסח, וכו'). האם בכל יום לקופת צדקה?

תשובה

בס"ד

בחישוב הסכום הנדרש לצדקה. יש להתייחס למשכורת נטו.

ראוי לתת לעניים ו\או ללומדי תורה.
עדיף עניי עירך לפני עיר אחרת.
עדיף בכל יום קצת.

והעיקר הגדול שמעל כולם הוא שיהיו עניים הגונים, שלא ילך הכסף על מתרימים למינהם שלוקחים חמישים אחוז על המאמץ. שהמקום שאליו הולכים הכספים - יהיה מקום שמנצלים אותו באמת לצורך תורה ולא לצורך דברים בטלים.

בהצלחה