למחוא כפיים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/06/09 23:30 טז בסיון התשסט

שאלה

אמרו לי שכאשר אדם מוחה כף הוא בעצם מוחה גזרה משמייםם.. האם זה נכון?.. ועוד אמרו לי משהו שיד ימין היא זכות ושמאל היא זכות.. האם אפשר הסבר?

תשובה

שלום

כתוב בליקוטי מוהר"ן מברסלב שעל ידי ניגונים ומחיאת כף מתמתקים הדינים.

הכוונה היא שעל ידי שמחה פנימית ועמוקה, המתבטאת גם במחיאת כף לפני ד', האדם עובר מהפך פנימי ומצליח לתקן הרבה מהבעיות הפנימיות שלו, מהדינים שלו.
גם בספר הכוזרי מופיע דבר דומה, על מעלת הריקוד לפני ד'.

ימין הוא הצד המבטא את מידת החסד, שמאל הוא הצד המבטא את מידת הגבורה.

שתי המידות קדושות והן ביטוי של הופעת שם השם בעולם, על ידי התרחבות (חסד) והצטמצמות (גבורה).

אני ממליץ שלא לעסוק בנושאים הללו לבד, אלא עם הדרכה אישית מתלמיד חכם. אלו דברים עמוקים, ולא כדאי להתבלבל בהם.

כל טוב