למה שאקשיב לחז"ל??

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/05/09 12:41 כה באייר התשסט

שאלה

שלום!

אני בחור חרדחי ותמיד הייתי חרדי ויש לי 2 שאלות שמעיקות לי

1. נתחיל בזה שאין לי ספק שיש אלוקים השאלה מי אמר שמה שאנחנו עושים זה רצון האלוקים? אולי הוא דווקא רוצה שאנו נהנה?! משה!? מי אמר שמשה לא עבד על בני ישראל בכל צורה שהיא ולא חסרים דרכים הרי אנחנו אומרים שישו וכן מוחמד עבדו על אלו שמאמינים בדתות שלהם אולי גם משה?!במה הוא שונה?!

2. נגיד והגעתי למסקנה שבאמת הכול אמיתי ומשה לא עשה פה שום קומבינה, הרי ה' ביקש מאיתנו יחסית קצת דברים(מה שכתוב בתורה) ובאו כל מיני חכמים והוסיפו להם סייגים למינהם אם היום יגידו לי לקיים רק את מה שציווה ה' בתורה זה עוד סביר אבל יש כל כך הרבה סיגיים והוספות פשוט כל רב בא והוסיף הלכות, שלא נדבר על מנהגים שזה בכלל משגע אותי כי זה לא הלכה וחייבים לעשות,

אז בעצם מי אמר שאני אמור להקשיב לכל הרבנים האלו?

תשובה

שלום

אנא עיין בזה- https://www.kipa.co.il/ask/show/180837

בנוסף,
כיוון שאיני רוצה לענות לך רק ברמה עקרונית, אני ממליץ לך ללמוד את מאמרו של הרב קוק 'למהלך האידיאות בישראל', שם הוא עוסק לעומק בהתקדמות עם ישראל וחלקי התורה. יש הוצאה יפה שהוציא הרב חגי לונדין ואני ממליץ ללמוד את המאמר של הרב קוק שהוא הוציא, עם הערותיו ופירושיו.

כל טוב