למה צריך יסורים כדי לחזור בתשובה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/06 15:39 ח בטבת התשסו

שאלה

יש לי שאלה כובדי

רציתי לשאול למה בן אדם צריך לעבור יסוריים (דברים קשים בחיים ) בכדי להבין שהוא צריך לחזור בתשובה אני מצטער על הבורות, אבל זה מעניין אותי למה הייתי צריך לעבור בתאונה כדי להבין לחזור בתשובה???...

תשובה

בס"ד

ראה מסילת ישרים פרק ה´. עיקר דבריו הוא שלפני שהקב"ה מביא על האדם יסורים הוא שולח לו כל מיני איתותים ושליחים כדי לעורר אותו בלי יסורין.
כאשר אדם מתעלם מהאיתותים - אין ברירה אלא לשלוח לו יסורים שיבין.

זו תשובה כללית - אני לא יודע להגיד לך באופן אישי מה הטעם של היסורים שלך. זה באמת נפלא ממני כי כל אדם הוא עולם שלם ובודאי יש עוד הרבה סיבות שהן גבוה ממני אבל כדאי לקרוא את הספר ששלחתי אותך אליו.

ה´ עמך.