למה צריך בית מקדש ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/11/02 18:31 א בכסלו התשסג

שאלה

שלום

רציתי לדעת מה רע לנו עכשיו בלי בית מקדש מה חסר למה ...

נראה לי ממש מיותר ,לא? נצטרך להתעסק הקטנות ענייני ממונות בתי דין קורבנות כל מיני ספיקות שנוצרו עם השנים ...(ספק כהנים ,ממזרים וכו')

ובכלל מה יגידו "גרין פיס" על טבח הפרות ההמוני? האם באמת ל"פרימטיות" הזו אנו מיחליים ??

אודה מאוד לרב אם יוכל לפרט בנושא. השאלה מטרידה את ליבי.

רב תודות

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם אנו מתפללים כל כך הרבה לבנין בית המקדש ,אז בטח זה לא מקום רק לשחיטה ולהזרמת דם אלא מקור להשפעה רוחנית לכלל העולם.

אני מצרף לך לינק לחוברת שכתב הרב שמואל אליהו הי"ו בנושא זה.

http://www.yeshiva.org.il/Shiurim/Books/lama_bm/index_bm.HTM

בברכה,

עוזיאל