למה נגיעה באחרים\אחרות פוגעת באהבה שבבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/07/02 09:15 ט באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

ענית לאחד (או אחת, אני פשוט לא זוכר) על שאלה של צניעות, למה היא חשובה,

מאוד אהבתי את התשובה שלך והראיתי אותה למשהו חילוני (המאמר כתוב בסוף השאלה שלי במכתב), הוא שאל אותי ככה:

למה אתה אומר ש"מבזבזים את כוח האהבה .. " ?

וגם לא הבנתי את המשפט במתחיל ב"בסופו של דבר האשה .."...

אני לא חושב שזה שאדם (גבר במקרה הזה) מדבר עם כל אשה, ומתקשר להרבה נשים, לוחץ להן ידיים ונוגע באקראי - כל אלה "מבזבזים" לו את כוחות האהבה? מאיפה ההנחה ששכל קשר כזה "גוזל" מהאדם את "משאבי האהבה" שלו? ולמה אתה חושב שדברים כאלה בכלל כוללים ריגושים מהסוג שאתה רוצה לשמור רק לרעיה?

זו השאלה,

המאמר שלך לאותו נושא שבעקבותיו הוא שאל את השאלה היה:

למה בעצם ההלכה אומרת שלא כדאי לבן להיות בקשר עם בת שלא לחתונה?

למה כל האיסורים האלה? לא מעצבן?

אז ככה:

[את כל העוצמה של האהבה והקשר בין איש לאשה צריך להפנות למקום הנכון.

אם מפזרים את הכוח הזה בצורה לא נכונה, דהיינו מדברים על כל אשה.

מתקשרים להרבה נשים.

לוחצים יד.

אולי נוגעים בה באקראי

או "נישוק של דרך ארץ".

רוקדים עם נשים כי כך עושים אחרים.

בקיצור מבזבזים את כוח האהבה הגדול והחשוב לכל עבר. בסופו של דבר האשה שבבית שטורחת ועובדת ובונה בית לתפארת לא נשאר כלום.

בעלה בא הביתה עייף ולא מרוכז.

הוא לא נותן לה אהבה כלל.

בקושי היא מצליחה למשוך ממנו תשומת לב, חיוך, או מילה טובה. כי כל הלב שלו כבר נמצא במקומות אחרים.]

תשובה

בס"ד

אם "משאבי האהבה" הם בלתי מוגבלים. אז אדם יכול להיות מאוהב באשתו עד כלות הנפש, וגם "לחלום על אשה אחרת" או "לאהוב אחרות" או להתבונן בהן או לגעת, לנשק, לרקוד וכד' עוד כמה נשים אחרות?

זו אשליה שיש גברים שמספרים לעצמם שהיא קיימת כדי להתיר לעצמם כל מיני "בגידות קטנות" אבל הנשים שלהם מאוד מאוד לא מאמינות בזה.

[נסה לומר לאשה בריאה. לכל אשה שבעולם. שבעלה חושב\אוהב\נוגע\מלטף\וכו' נשים אחרות. היא תתפוצץ מקנאה. האם כל הנשים טועות?]

אם חברך השואל נשוי או מאוהב באחרת זה יהיה לו מאוד קל מאוד לחוש את הטעות אם יחשוב רק לרגע כי אשתו חולקת את המיטה שלה עם עוד כמה גברים אחרים. האם הוא שווה נפש?

למה לא?
הרי יש "משאבי אהבה" בלתי מוגבלים?

למה זה מפריע לו?
כי הוא מרגיש שיש "משאבים מוגבלים" ואי אפשר לאשה לפתח יחסים אמיתים עם שני גברים. אשה כזאת היא "זונה". ובכל התרבויות בכל העולם בכל הדורות (כמעט) היא היתה נחשבת זולה ומורחקת.

גם היום זה כך כי אנחנו יודעים ומרגישים בעומק הנפש שלנו כי הבגידות הללו הורסות את תשתית החיים.

כמה וכמה פעמים נפגשתי בתפקידי עם אנשים או נשים שנבגדו. ראית אנשים שכל העולם נחרב בשבילם. פעם, בכל תרבויות העולם היו אנשים הורגים בגלל דברים כאלו. היום זה לא כל כך מקובל. אבל גם היום אנשים מתאבדים בגלל דברים כאלו. ואם לא מתאבדים - מאבדים את כל טעם החיים בגלל דברים כאלו.החיים נהיו פלסטיים.

אדם רואה שאשתו קלילה ביחסיה עם גברים אחרים. הוא לא יכול לומר לה כלום כי זו הנורמה. אבל היחסים שלהם הם
קרים
קרירים
אפורים.

כל היום הוא מחפש ריגושים ולא מוצא. ובסוף נרשם ל"קליניקה און".

הבעיה היא שגבר חושב ש"הוא יוצא מהכלל". [אוי ואבוי אם אשתו תבגוד בו. אבל אם הוא יבגוד במחשבה או במעשה קטן או גדול - לא יקרה כלום.]

יבוא גבר (בד"כ רק גבר) ויאמר: האמת היא שכל הגברים והנשים בעולם טועים - חינכו אותם בצורה מקולקלת. אפשר אחרת!!

גבר כזה יצטרך לטעון כי גם את בעלי החיים בטבע חינכו בצורה מקולקלת.

הטבע הזה קיים אצל כל בעלי החיים המפותחים. כל חוקר טבע יסביר לך כל מיני סיבות על כך. ובודאי הוא יכול להסביר רק קצה קטן של קרחון לסיבות האמיתיות.
העיקר הוא שככל שרמת ההתפחות של בעל החיים עולה - כך הקנאות גדלה.

עכברה בהריון תפיל את כל צאצאיה אם יתקרב אליה עכבר אחר שאינו הגבר שלה.

אריות ש"מתחתנים" עם לביאה שיש לה גורים קטנים מאריה אחר - ימיתו!! אותם לפני שהם נושאים אותה לאשה.

כל חוקר יגיד לך שהטבע הזה הוא ההצלה של העולם.

אפשר להביא עוד אלפי אלפי דוגמאות לכך שזה חוק כל כך בסיסי בטבע העולם. ורק האכילה של האדם מעץ הדעת מביאה אותו לחשוב שאצלו זה שונה.

כשהתרבות האנושית היתה פחות מפותחת היה נהוג שגברים נישאים לכמה נשים. כך היה בכל העולם ובכל הדורות ובכל התרבויות. כמעט ואין איזכור למציאות היסטורית שאשה נישאת לכמה גברים.
האם כל התרבויות טועות?

ראה. ככל שהעולם מתקדם יותר ויותר - המנהג לשאת שתי נשים הולך ונעלם. כל חברה תרבותית רואה את ה"ביגמיה" כחטא חברתי חמור. היא תלחם בו בכל תוקף.

נסה נא להציע "חוק" שבו מותר לאיש אחד לשאת שתי נשים.
מה יקרה לך?
כל האמוציות יעלו וילחמו נגדך. ובצדק.

לא ילך!!
למה לא?

כי לא ניתן לך להחזיר את העולם אחורה.

אז למה הצביעות?
למה אי אפשר לבנות חברה כשגבר נשוי לשתי נשים אבל יש גבר שחושב כי מותר לגבר לחיות עם אשה ועם מאהבת?

התשובה תהיה כשזה אצלי - זה אפשרי. כשזה קורה אצל חתני הנשוי עם בתי שיש לו מאהבת - זה אסון.

בקיצור.
אמור לחברך שיש לי הרבה תשובות לענות לו אבל התשובה האמתית היא קצרה נכונה ואולי כואבת.

זו המציאות!!
אין לאדם משאבי אהבה בלתי מוגבלים.
זה חוק טבע!

מי שרוצה להתפרפר - יגיד שאין חוק כזה ובסוף יאכל אותה.
מי שרוצה בית של אהבה - יכוון לאשתו את כל כוחותיו.
יתן להם להתפתח לכיון הבית ואז הבית שלהם יהי
מלא עוצמה.
מלא אהבה
מלא אנרגיה חיובית.
מלא חיים.
מלא חיות
מלא מלא אהבה.