למה נברא העולם?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/06/09 08:06 ו בתמוז התשסט

שאלה

יש לי שאלה, קצת אולי כופרת אבל מאוד קשה לי לשאוף לאנשהו בלי שאני מבינה לפחות איזה קצה של תשובה.

למה אלוקים היה צריך לברוא עולם? הרי הוא אינסוף לפניו ואחריו, מה הוא צריך משהו "לשחק" בו? קשה לי להבין את כל האידיאלים של הבאת גאולה ושל קידוש שם שמיים בעולם כשאני לא מבינה למה מלכתחילה צריך את כל העניין הזה?

וחוצמיזה מה המטרה המרכזית שאני אמורה לשים לנגד עיני כיהודיה?

תשובה

שלום

ד' ברא את העולם על מנת להופיע בו. זה היה והווה רצונו הנשגב.

ספר בראשית מביא לספר שמות, ספר שמות מביא לספר ויקרא, ספר ויקרא מביא לספר במדבר, ספר במדבר מביא לספר דברים, ספר דברים מביא לכניסה לארץ, הכניסה לארץ מגיעה לתכליתה במלכות דוד ושלמה.

נמצא שתכלית הבריאה, מגמת כל הספרים, היא מלכות ד' בחיי התרבות והחומר האנושיים, מתוך בחירה של האנושות בו, ללא כפיה.

אנו מצווים לשוב למלכות ישראל ולהופיע בעולם את אור ד', על ידי אמונה בעומק, לימוד תורה שבעל פה בעמל, וחיזוק מדינת ישראל כמדינה יהודית בעלת תרבות אלוקית.

כל טוב