למה נברא העולם?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/04/02 15:18 כד בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

קראתי תשובה לשאלה "למה ה' צריך אותנו?" והבנתי שזה בכדי שננהיג את העולם וכד'.

אבל למה בכלל נברא העולם?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

אני מבין שכוונתך לשאלה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4308

ובכן חיכתי לשאלה הזו, וממש אינני יודע להשיב עליה.
זה למעלה ממחשבתי ומהשגתי. לא באתי בסוד ה'. אבל אני יודע שהוא בודאי יודע מה שהוא עושה.

אולי על שאלה זו נאמר שהחקירה בה אינה עניננו. היא בגדר השאלות של "מה למעלה מה למטה מה לפנים ומה לאחור". מסוג השאלות שאסור להתעסק בהם. אולי בגלל שאינם כבוד ה' ואולי בגלל שהם לא מביאות אותנו להיות יותר טובים. אולי לא מתקנות אותנו רק הופכות אותנו ליותר "חכמים" אבל לא יותר "בני אדם".

בכל מקרה יש לי הרבה ללמוד במציאות שאני חי בה ואת זה אני מנסה לעשות טוב.