למה מתנגדים לברסלב?

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/06/02 15:58 טז בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב, השלום והברכה!

רציתי לדעת מדוע יש התנגדות לחסידות ברסלב?

תשובה

ב"ה

שלומות

אין התנגדות לחסידות ברסלב מצד תורת ר' נחמן.אבל, כלתורה שחסידיהלא מרגישים מחוייבות לכללי ההלכה הבסיסיים ואנו מרגישים שהיא יוצאת לפועל כרסיסי רעיונות שעיקרן התרגשות וחיפוש ריגושים שאינם באים ממקור של קדושה ואז הכל נראה מוזר ושונה ולא ברור - לזה יש התנגדות. השלב הראשון של עבודת ה' זה תפילה ולימוד תורה ולא לקבץ בצמתים ולחלק קלטות או סטיקרים.

תורתו של רבי נחמן הנה תורה עמוקה ורצינית ולא לי לתת לה ציונים.

בברכה,

שי