למה מניחים תפילין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 04:53 כח בשבט התשסב

שאלה

מדוע צריך להניח תפילין?

קשר עם הקב"ה אפשרי גם רק בתפילה כגון מנחה ומעריב אז למה צריך להניח תפילין

תשובה

בשבת אנו באמת מסתפקים בקשר רוחני, כי בשבת אנו מתמקדים ברוחניות - אנחנו גם לא עובדים ולא חורשים ולא זורעים.
אבל החיים הם גם גשמיים, ואלוקים נמצא איתנו בקשר של ממשות. בקשר של חיים עד הפרטים הקטנים ביותר. קשור אלינו לא רק במחשבה או בתאוריה – קשור גם לבשר ולעצמות קשור גם למעשה. לכן יש גם תפילין של ראש שרצועותיהם יורדות עד למטה למטה. ויש גם תפילין המונחים על היד מול הלב לקדש גם את הלב והרגש גם את המוח והמחשבה וגם את המעשה.