למה מותר בשר וביצה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/10/02 13:32 כא בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8070

הרב קראתי את תשובתך בקשר לבשר וחלב ,

למה שניצל טובלים ביצה בבשר אמו?

תודה

מתן

תשובה

בס"ד

"ביצה" היא יחודית מאוד בהגדרתה.
מצד אחד היא (עדיין) לא בשר. היא לא נלקחת בכוח הזרוע מהתרנגולת. אבל היא נלקחת ממנה בלי אהבה גדולה.
מצד אחד לא הורגים את בעל החיים הזה ולא מציקים לו. אבל מצד שני מונעים יצירת חיים חדשים. בעלי חיים לא אוהבים שלוקחים את הביצים שהטילו ובודאי לא "האם על הבנים" או על הביצים.

מצד שני הטלת הביצה היא פעולה שיש בה חסד והענקת חיים. יש כאן תחילה של יצירת חיים.

השילוב של שני מצבים אלו יצר "ביצה" שהיא מוצר שיש בו משניהם - מותר עם בשר ומותר עם חלב.