למה מורדים תפילין לפני מוסף בראש חודש?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/10/15 16:00 כד בתשרי התשעו

שאלה

למה צריך להוריד את התפילין לפני שמתפללים מוסף בראש החודש? למה אי אפשר להשאר עם התפילין עד אחרי התפילה

תשובה

ב"ה

שלום.

בראש חודש חולצים את התפילין לפני תפילת מוסף מפני שתפילת מוסף היא במקום קורבן מוסף ןכשמקריבים קורבן מוסף זה כמו חג -כמו יו"ט. [וביום טוב לא מניחים תפילין..]
ויש טעם נוסף מפני שאומרים קדושת כתר במוסף ולכן אין צורך בכתר התפילין וחולצים אותם לפני.

ומי שמתפלל עדיין שחרית עם תפילין והציבור הגיע למוסף והוא נמצא עמהם כתוב בסידור היעב"ץ שצריך לכסות את התפילין או להזיזם ממקומם.

ואחרי שחולצים התפילין לפני מוסף לא מניחים שוב.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.