למה לקשור נעל ימין תחילה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/08/03 12:25 ט באב התשסג

שאלה

כבוד הרב, שלום רב,

רציתי לדעת מהי הסיבה העומדת מאחורי ההלכה שיש לנעול תחילה נעל ימין, נעל שמאל, לקשור נעל שמאל ולאחר מכן לקשור נעל ימין?

בתודה מראש,

שימרית.

תשובה

בס"ד

שמרית שלום,

במחשבה רגילה אנחנו מזלזלים בגופנו ולא נותנים לו את החשיבות הראויה האמיתית שלו. והאמת היא שצריך לתת לו את החשיבות הראויה לו ומהי?

האדם נברא בצלם אלוקים, יש לכל אבר שלו חשיבות - יש יותר ויש פחות, יש קודם ויש אחר כך. לכל אבר יש משמעות עצומה וגדולה לאין ערוך ולכן אנחנו מרגילים את עצמנו להתיחס נכון לגופנו. בלבישה ימין קודמת לשמאל. בקשירה שמאל קודמת לימין.

רבותינו בעלי הסוד מגלים לנו שעל פי מעשינו אנו משנים דברים בעולמות עליונים. וידוע שכל מה שקשור לצד ימין – פירושו חסד וטוב ומה שקשור לצד שמאל – הוא מהות גבורה ודין. לכן על ידי פעולתנו אנו מגבירים את צד ימין על צד שמאל ובכך גורמים להגברת החסד על הדין. וכן הדברים בנטילת ידיים ובנעילת נעליים וכו'.

ובכך אנו גורמים להמשיך פעולת ה' יתברך של "עולם חסד יבנה".

ברכה והצלחה.