למה ללבוש צנוע?

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 21/08/07 06:16 ז באלול התשסז

שאלה

תראה אני מאוד אוהבת ללכת עם גופייות..

כי חם נורא וזה נוח...אני לא מראה את החזה שלי

כי אני מכבדת את אבא שלי ואת הסובבים אותי..

אבל התחלתי בחופשת הקיץ הזאת ללכת עם מכנסוניים קצרים כי זה נוח לי וסבבה כזה..אני טיפה התביישתי בהתחלה אבל התרגלתי..

מה אתה חושה על זה?

כי זה ממש נוח לי אני מרגישה כייף ככה ואני לא הולכת ככה בשביל שיסתכלו עלי..

תשובה

שלום רב,

לדעתי , כל היחס הה ללבוש, קלות הדעת , ומה שזה גורם בסביבה. חוסר הנחת של בת המתלבשת במינימום האפשרי יכולה להרגיש צנועה, אולם, היא מטרידה את הסביבה שלה. לא רק גברים מוטרדים מזה. גם נשים.
הסביבה מרגישה חוסר נוחות גדולה, וזו כבר סיבה למה לא.
זה גם אסור הלכתית, וגם גורם לאחרים לחטוא.
תדעי לך צנוע זה יפה, והחום אינו כה נורא. גם אני לא מתערטל ומסתובב ברחוב בלי בגדים,אלא, לובש בגדים ארוכים, והחום לא מאוד מטריד אותי. הכל ענין של הרגל. חוצמזה, בחורה צנועה הינה יפה יותר, נעימה יותר לסביבתה, ומחוברת יתר לאמהותינו הקדושות שהיו צנועות וחסודות וכך בנו אומה לתפארה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות, רעננה