למה להתחתן ולהתחייב לאשה אחת?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/10/02 18:52 כב בחשון התשסג

שאלה

יש לי שאלה לכבוד הרב.

אולי היא לא כל כך מקובלת אצל הדתיים. אבל אצל החילונים היא חשובה.

למה להתחתן?

למה להתחייב לאשה אחת?

למה לא לטעום מכל הנשים?

כאשר אדם לא נשוי הוא לא קשור. הוא יכול לעשות כל העולה על רוחו. אין מי שיגביל אותו. הוא יכול לחיות עם כמה נשים שהוא רוצה.

למה להתחתן?

תשובה

בס"ד

כיון שאתה "שואל" ולא "את שואלת" אענה לך כגבר אבל הדברים בעיקרם נכונים גם לאשה.

מי שמתחתן באמת.
מי שנאמן לאשתו.
מי שאשתו נאמנת לו.
יכול ליצור "קשר של אהבה אמיתית".
קשר של אחדות.
קשר מהשורש.
קשר שמביא חיים.

מי שעושה ככל העולה על רוחו - נדמה לו שהוא מרויח אבל הוא לא יכול ליצור "אחדות אמיתית" עם אשה. כל הקשרים שלו הם "קשר שיטחי וחיצוני". זה רק קשר גופני. זה לא רק קשר של לקחת הנאות.

כל קשר שהוא יוצר - הוא "מגע רגעי". הוא כמו מגע של עלה נידף ברוח הנוגע בקרקע לרגע ועף. זה לא קשר של עץ עם האדמה. קשר של עץ לשורשים שלו. קשר של עץ שמחובר לשורשים ומצמיח עלים פרחים ופירות.

מי שקופץ מאשה לאשה - חושב שהוא תופס את העולם - אבל האמת היא שהוא רץ ואינו תופס כלום.
הוא רוצה להנות מהרבה נשים ולא נהנה "הנאה אמיתית" אפילו לא מאשה אחת.
כל מה שנדמה לו שהוא נהנה - זו הנאה חיצונית קטנה מאוד. משהו שנמוג מיד עם הפסקו.

מי שקופץ מאשה לאשה מפסיד את הדבר החשוב ביותר, את ,,,,, את היכולת ליצור קשר עם אשה אחת.

לקפוץ מאשה לאשה זה כמו להרתיח מים על האש לסירוגין. אדם יכול לעבוד כך שלושים או שישים שנה ולעולם הוא לא יצליח להרתיח חצי כוס של מים.
לעולם הוא לא יגיע לדבר האמיתי.
המים שהוא יחמם - יתחממו קצת. הוא יוריד מהאש הם יתקררו, ושוב ידליק אש וינסה לחממם שנית. הוא יוריד מהאש הם יתקררו, ושוב ידליק אש וינסה לחממם שלישית וכו' וכו' וכו'
"תה חם" - הוא לא ישתה!!!

מי שקופץ מאשה לאשה - לעולם לעולם הוא לא ידע מה זו "אהבה". הוא ימות ויפטר מהעולם ולא ידע מהו "הדבר האמיתי".

הוא ירפרף כל הזמן ואת העיקר החשוב מכל הוא פיספס.
אדם שעובר את כל החיים ולא ידע מה זו אהבה אמתית מפסיד את החשוב מכל. אין כמעט שיעור להפסד הזה!!!

ההפסד הזה הוא הרבה הרבה יותר גדול מכל רווח מדומה שהוא.

הוא יחשוב שהוא "תפס את כל העולם" ולמעשה הוא "לא תפס כלום". - גם לא אויר!!

כשיש לאיש קשר עם אשה אחת. בד"כ גם היא יוצרת קשר רק איתו. כך הקשר עולה ועולה ועולה למדרגות כל כך עילאיות, מדרגות גדולות. שרק מי שחי עם אשתו באהבה שנים רבות יודע מה הם.

עוד כדאי לדעת כי מי שיוצר קשר עם נשים רבות. הוא צריך לדעת כי כמו שהוא "פרפר" וכולם יודעים או אף אחד לא יודע - כך גם היא.
אולי הוא יודע ואולי לא. אין שום סיבה שהיא תספר לו.
הוא נמצא עם אחת וחושב על אחרות או משווה אותה להן. וכך גם היא חושבת על אחרים ומשווה אותו אליהם.
כמו שהיא לא רואה את מחשבותיו, כך גם הוא לא רואה את מחשבותיה. הקשר ביניהם הוא כל כך חיצוני וקר ש"חבל על הזמן".

עוד דע לך שחיבור בין גבר לאשה יכול להביא חיים של ילד לעולם. וכשהחיבור הוא ממשי, אמיתי, פנימי, יציב, הפירות של הקשר הזה הוא בהתאם. וכשהקשר הוא חיצוני - כך גם האיכות של הפרי.
כשהקשר הוא רק גופני - הילדים שנולדים מקשר כזה הם קרים בדיוק כמו הקשר. אדם כזה שמנשק את ילדיו - מנשק אותם חיצוני וקר. הוא גם לא יודע אם הם שלו או שהם "ממזרים".

מסקנה.
כדאי לחיות את החיים נכון.
כדאי לחיות את החיים האמיתיים.
כדאי לדעת מה זו אהבה.
כדאי לדעת מה אלו ילדים, אמיתים. שמחים, אוהבים, בטוחים, רגועים,
ילדים שהם בודאות גמורה חלק ממך ומהאשה שאתה והיא זה דבר אחד.

------

קרא מחקר שנערך בחו"ל על עשרות אלפי אנשים ומסקנתו שאנשים נשואים חיים יותר שנים, יותר טוב. בסך הכל הם הרבה הרבה יותר מרוצים מהחיים:
http://images.maariv.co.il/cache/ART370627.html