למה לא צועקים?

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 20/02/02 12:45 ח באדר התשסב

שאלה

חברה מעורבת זה אסון, זה ברור.

כך גם אתם הרבנים פסקתם, מדוע בבנ"ע

ישנם גורמים שממשיכים את הקו הזה?

מדוע כל גדולי הציונות הדתית שכבר הביעו את התנגדותם לעניין לא צועקים להפסק הקו הזה בבנ"ע? אומנם ישנם כאלה המצדדים בהפרדה אך עלינו להילחם בגורמים שפוגעים בדרך זו!

אז למה לא עושים זאת ???

תשובה

בס"ד

לנועם שלום,

שאלת החברה המעורבת הינה מורכבת מדי, ואין ראוי שנטפל בה בצעקות ובחרמות.

אכן ישנם מגדולי רבני הציונות הדתית שרואים בתופעת החברה המעורבת אם כל חטאת, אבל ישנם רבנים ואף אני נמנה עליהם, שחושבים שבעיה זו אינה עומדת בראש סדר העדיפויות, ומכל מקום, פנים רבות לסוגיה זו.

לא במקרה יש כאלה שאכן עשו מעשה והקימו תנועה נפרדת, ויבורכו על כך. אולם, מרבית הציבור חי בתוך מסגרות מעורבות ומכיון שכך יש להתייחס אל מציאות זו הנתונה ולנסות לקדמה באמצעים שבידינו.

נדמה לי שיש צדדים לכאן ולכאן, והתשובה צריכה להיות אישית ומותאמת לכל אחת בנפרד, בלא לקבוע עמדה כללית.

עצתי לך, שתפנה למדריך או מורה שמטיב להכירך, ותבקש
לשמוע את עצתה.

בברכה, הרב דוד סתיו