למה לא לדבר עם בנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/02 14:57 כו באב התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב אליהו!

אני חייב להודות שלא הבנתי את הסיבה לאיסור דיבור עם בנות - כי זה לא מתאים לגיל, ורק אם זה למטרת נישואים מותר.

אני מכיר הרבה זוגות מבוגרי הסניף שלי שהתחתנו רק בגלל שדיברו עם בנות בגילאים 14-15 בשבט הרא"ה, ואחר כך התאהבו בהן.

מה דעתך בעניין?

תשובה

בס"ד

אין שום גזירה על מי שדיבר על בת בגיל 14 שלא יתחתן לעולם!!
גם מי שחטא בחטאים הנוראיים ביותר יכול בסוף להתחתן.
כל השאלה היא איך יראו החיים שלו?

מי שהתעסק בגיל צעיר עם בנות. בדיבור או בנגיעות אסורות משעבד את העתיד שלו.
נערה שמרשה לעצמה חופש בנושא הזה - משעבדת את העתיד שלה.
יש מינימום של שיחה שמותרת. גם השיחות הללו מותרות רק בסגנון מיוחד ולא בקלילות ראש.

מי שמרבה שיחות שכאלה - מתחיל לשעבד את עתידו.
ראה שכל שיחה עם בנות היא כמו לקחת מה"מאפיה" הלואה בריבית קצוצה.
אם לקחת קצת - אתה יכול להחזיר במהרה ולהפטר מהחוב.
אם לקחת קצת יותר - אתה יכול להתאמץ ולתקן את מה שקלקלת.
אם לקחת יותר מזה אתה אולי נהנה לרגע - אבל אתה משעבד את כל החיים שלך. אחר כך צריכים "מאמץ איתנים" להחלץ מהזרועות הלופתות הללו.

לא כדאי!!