למה לא לגעת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/11/02 13:13 כ בכסלו התשסג

שאלה

למה צריך לשמור נגיעה? למה זה עוזר בכלל?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דעי כי כל שאלה שמתחילה ב "למה " יש לה 2 תשובות:
1)ככה . כן ככה כי השם ציווה אנחנו עם של ככה אשרי העם שככה לו- "למה " יאמרו הגויים.
2)תשובה שתקרב את ההגיון ואת הרציונל של ההלכה.

אז ככה:
התורה יודעת כי יש יצר חיובי של משיכה מינית בין גברים לנשים.
בעזרת היצר הזה אפשר לבנות עולמות !!!
אבל אפשר גם להרוס עולמות.
והתורה יודעת שאין טאפוטרופוס לעריות ולכן היא צוותה אותנו : לא לגעת.

כל מי שחושב שלא יכשל, יהיה הראשון ליפול. והתורה רוצה לגרום לנו כמה שיותר הנאה בעולם הזה וכמה שיותר אושר ועונג לכן צוותה התורה לא לגעת כדי שהנגיעה הראשונה שתהיה אחרי החתונה תהיה נגיעה של בראשית ,נגיעה של עונג ראשוני.

את חושבת שמי שחי לפני החתונה חיי אישות יכול לשמור על הטוהר ?ועל האושר ? ועל הראשוניות ?

מי שלא נוגע לפני החתונה שומר על הנשמה שלו ,
שומר על האהבה שלו ,
שומר על היכולת שלו לחיבור גדול יותר עם בן הזוג.
שומר על העוצמה של החיבור עם בן הזוג.

בברכה,

עוזיאל