למה כתוב חתן וכלה אחרי ששון ושמחה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/11/21 21:55 יד בכסלו התשפב

שאלה

זאת בהתייחס לשאלה שנשאלה בקישור הבא.

/שאל-את-הרב/פירוש-לברכת-אשר-ברא-ששון-ושמחה/https://www.kipa.co.il

השאלה שלי היא למה כתוב חתן וכלה אחרי ששון ושמחה? שמעתי פעם ששון הוא האושר הצפוי ושמחה היא המציאות, וגילה, רינה, דיצה וחדוה קשורה לששון כמו מה שציינת בקצרה גם, והשאר קשור לשמחה. אני עדיין לא ברור למה חתן וכלה אחרי ששון ושמחה. כל דרך לספק לי פרטים נוספים על הנושא הזה.

תודה

תשובה

שלום רב

אפשר לפרש את הברכה שעיקר השמחה היא בנישואים, ולכן פירוש הברכה - אשר ברא ששון ושמחה שבא לידי בטוי בצורה שלמה ב'חתן וכלה'.

הרב מנשה קליין זצ"ל מסביר: ועל זה תקנו חז"ל הברכה 'אשר ברא ששון ושמחה', כלומר הקדוש ברוך הוא בורא בריאה של שמחה לחתן וכלה, כלומר לכל חתן וכלה בורא בריאה של ששון ושמחה בפני עצמה

בהצלחה רבה!

טוביה