למה כתוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/05/13 17:02 כב באייר התשעג

שאלה

למה כותב בפרשה בהר סיני הרי כל הלכות נתנו למה משה מסיני

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא כל התורה נתנה בסיני. יש מצוות ודיבורים שנעשו עם משה גם במקומות אחרים, הדבר נאמר מפורש בתורה:

במצרים נצטוו על מצוות הפסח:
שמות פרק יב
(א) ויאמר ד' אל משה ואל אהרן בארץ מצרים לאמר:
(ב) החדש הזה לכם ראש חדשים ראשון הוא לכם לחדשי השנה:

גם במרה נצטוו (שמות פרק טו פסוק כה): ויצעק אל ד' ויורהו ד' עץ וישלך אל המים וימתקו המים שם שם לו חק ומשפט ושם נסהו:

גם באוהל מועד התגלה ד' למשה (במדבר פרק א פסוק א): וידבר ד' אל משה במדבר סיני באהל מועד באחד לחדש השני בשנה השנית לצאתם מארץ מצרים לאמר:

ברור שגם מה שלא נאמר בהר סיני נאמר למשה על ידי ד', לכן הביטוי המדויק אודות תורתנו הקדושה הוא "תורה מן השמים".