למה יש 8 חוטים בציצית?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/04/10 10:59 יח בניסן התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

מדוע בציצית יש דווקא 8 חוטים?

והאם מותר ללבוש ציצית מעל גופית סבא?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)המקור הוא בתורה שנאמר "גדילים תעשה לך" ולמדו חכמים בתלמוד שמנינם הוא 8 .
(גדיל שניים "גדילים" זה ארבע ומהמילה "פתיל" למדו שהיא נכפל ס"ה 8 )
וכך נפסק להלכה בשו"ע אורח חיים סימן יא' סעיף יב כדאי לך לעיין שם ובפירוש המשנה ברורה.

(אגב, עיין גם בתלמוד במסכת בכורות דף לט ותראה [שזה אחד מהמקומות שנפסקה ההלכה כבית שמאי] וניגוד לדעת בית הלל שסוברים 6 חוטים ולא 8 ).
2)מותר.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.