למה לפעמים רע לי, וגם בעולם?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/06/20 21:22 כו בסיון התשפ

שאלה

מלא פעמים פשוט רע לי.

1.לא מצליח לי בחברה, קשה לי עם תפילות ועם כל מיני דברים בהלכה ובאמת שאין לי כוח.

2.למה יש רוע בעולם? מה הבעיה שהעולם פשוט יהיה טוב? למה צריך להתמודד עם קושי ורוע?

תודה רבה

תשובה

שלום רעות יקרה.

תודה רבה על שאלתך. בנוסף, כל הכבוד שאת עוצרת ומנסה להבין איך להתנהל בצורה יותר נכונה וחיובית בחיים שלך- זו ראיה מאוד בוגרת, סחטיין.

שאלת 2 שאלות טובות, וקצת שונות זו מזו. אז נתייחס בנפרד.

1. קשה לי!

כתבת על קושי עם החברה ועל קושי עם דברים הקשורים בהלכה. אבל אני רוצה בבקשה להתמקד בסוף המשפט: "ובאמת שאין לי כוח".

אני יודעת שהתכוונת לביטוי שמשתמשים בו הרבה (כולל אני). אבל האמת היא, שהביטוי הזה פשוט הורס לנו. הוא לא נכון בכלל. סבא רבה שלי ז"ל היה אוסר להגיד את הביטוי הזה, עד כדי כך.. ולמה?

בואי נרד לעומק:

יש כוח פיזי, גופני, ויש כוח נפשי, חוסן- ועל הכוח הזה אנחנו נדבר עכשיו.

את יודעת? לא תאמיני כמה כוח רצון יש לנו, בני האדם. השמיים הם הגבול- לכל החלומות והשאיפות שלנו. אם נשתדל, נתאמץ, ננסה לשמוח- דברים ייראו אחרת. החיים ייראו שמחים, איכותיים, מלאי מרץ. להגיד "אין לי כוח", זהו ביטוי שחוסם, עוצר את הרצון שלנו מלפעול ולעשות, ונותן לעצלנות להזדחל ולהשתלט לנו על הלב.

בתור התחלה, כדאי לכתוב לך על דף עם מה קשה, הן במצב החברתי והן במצב ההלכתי. קודם כל- לפרוק, לראות עם עצמך מה קשה לך. אולי זה יביא קצת הקלה מהמחנק שאת מרגישה. כי באמת להרגיש ש"לא הולך" לנו בכל מיני תחומים יכול מאוד-מאוד לתסכל ולגרום לנו לעצור ולא לעשות כלום. אבל, זו חשיבה מוטעית. כל החיים מלאים באתגרים, והשאלה אם אנחנו ננסה להיבנות מהם. ולכן, טוב מאוד שאת עוצרת, רגע לחשוב, לראות מה מפריע לנו ולנסות להתמודד ולעשות, ובעזרת ה' גם נצליח.

השלב הבא- הוא להטעין את עצמך בשמחה, באנרגיות טובות.

חישבי, מה עושה לך טוב? חברות? משפחה? תחביבים שונים? אילו חלומות יש לך שחשוב לך להגשים?

בנוסף, מציעה לך גם לנסות ללמוד על עין טובה ושמחה. תוכלי למצוא כאן באתר שאלות בנושאים אלו, ולאט לאט, לנסות להתעמק בכך, להתקדם ולגדול.

אנחנו מדברות כאן לא לעשות (רק) שמחה שטחית וחיצונית, אלא משהו עמוק בעצמך- מדובר כאן על איך לראות את החיים, לנסות לשנות נקודת מבט.

אפשר לחפש ביטויים משמחים ומחזקים, ולכתוב לעצמך ביומן או במקום אחר, וכל פעם כשקצת מעיק לראות מה כתבת לעצמך ובעזרת ה' לתת לעצמך 'פוש' קדימה.

וכמובן! שצריך סבלנות והתמדה. דברים לא קורים בבת אחת, אלא נבנים בהדרגה.

ועם כל מה שכתבנו, באמת לפעמים לא פשוט וגם קשה, וזה בסדר. החיים עמוסים באתגרים ודרושים לכך כוחות ושמחה! כדאי מאוד לשתף דמות קרובה- אמא, אחות או מורה שאת מעריכה, לפרוק קצת מהלב ולמצוא הקשבה שיכולה מאוד לעודד (ואולי גם טיפים ועצות על הדרך).

2. לגביי השאלה "למה יש רוע"? שזו שאלה יפה ובאמת דורשת לימוד, אני מצרפת לך מספר קישורים שיכולים קצת לענות לך על שאלותיך. את כמובן מוזמנת להמשיך לחפש כאן באתר (דרך 'חיפוש') וגם להתקשר למוקד הטלפוני שלנו- אפשר למצוא פרטים בדף הבית.

רעות יקרה, המון הצלחה!

כתבנו כל מיני נקודות, אל תתייאשי אלא תאמיני בעצמך :)

תזכרי- אין אחת כמוך, רק את!

ברכת ה' עלייך,

שרון

למה יש רע בעולם?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=915841

לא לוקח לו כלום לעשות לי טוב- אז למה יש רע בעולם?

https://www.makshivim.org.il/answer?id=614462

ניסיונות מה' - למה צריך לעבור את הדרך הזו

https://www.makshivim.org.il/answer?id=706189

לא רוצה ניסיונות

https://www.makshivim.org.il/answer?id=623494