למה יש לגבר פטמות ותוספתן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/08/03 02:18 יט באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

נשאלה אצלנו שאלה האם באמת לכל איבר בגוף יש משמעות?

אם כן, מה המשמעות של התוספתן והפיטמות אצל הגבר?

בברכה, אני.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

אני לא יודע לענות לך על שתי השאלות רק על אחת מהם. אבל מעדיף שלא לענות לך על זאת שאני יודע, כי בודאי בודאי תקבל בעצמך את התשובה על כך בהמשך החיים,
כשתקבל את התשובה גם תבין למה לא ענית לך על זה כעת.

אני גם בטוח שאולי יש היום, ואולי אם אני אחפש אני אמצא תשובה לשאלה למה יש תוספתן?
גם אם לא אמצא היום ברור אצלי כי אלוקים שברא את הכל בחכמה לא ברא את התוספן לחינם.

אתה יודע שפעם היו עוקרים לכל ילד את השקדים בבתי חולים באנגליה.
למה?
כי לא ידעו מה תפקיד השקדים באדם. ולכן הם עקרו אותם.
פשוט!!
כשגילו גילו את תפקידם החיוני של השקדים, הם פשוט מרטו את שערותיהם מרוב צער על טיפשותם ועל גאותם.

לכן אולי כבר גילו היום למה יש תוספתן, אולי יגלו את זה מחר אולי בעוד חודש ואולי בעוד מאה שנה. אבל אמר מי שאמר "אלוקים לא משחק בקוביות" (אינשטיין) ולא יוצר סתם אברים בגוף האדם לחינם.

********

כל זה שעניתי הוא תשובה מהראש. אבל קבל גם תשובה מהלב.

ראה אם אני יודע תשובה על שאלה אחת מהשאלות שאתה לא יודע, ואני אומר לך שאתה עתיד לדעת עליה תשובה בהמשך החיים. זה אומר שיש דברים שאנחנו לומדים ויודעים לאט לאט.

קצת ענווה לא תזיק לנו.

שלום חביבי.

****

ראה עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=37226