למה חייבים לחפש תולעים שלא ניתן ל ראותם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/05/02 16:08 כד באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

ידוע שלא נתנה התורה למלאכי השרת ,מדוע אם כך, אנו מחויבים לחפש חרקים בלתי נראים בירקות.?

מהו הגודל המינימלי של חרק אסור?(האם חיידק אסור!!!)

יישר כח על מאמציך לענות על השאלות באתר זה!

תודה!

תשובה

בס"ד

מותר לאכול חיידקים!
אני לא יודע אם זה כל כך כדאי, אבל בודאי שזה לא איסור.

אינך מחויב לחפש אחריהם במיקרוסקופ!!
אפילו בזכוכית מגדלת אינך חייב להסתכל. כי אמת כתבת, לא ניתנה התורה למלאכי השרת, וגם לא לאופטיקאים ומומחים למינהם.

ואעפ"כ אני מציע לך להשתמש בשולחן או בזכוכית מגדלת
או במכשירים ממכשירים שונים.
כל זה על מנת לזהות באמצעותם מהי הנקודה השחורה שזזה בקצה העלה הירוק. האם זה ליכלוך (זז?) או חרק?

את זה תדע בקלות יתירה אם תשמש עם זכוכית מגדלת . ואם לא תשתמש בהם - תצטרך להוציא את עיניך בהתאמצות יתירה. וחבל.