למה ה' לא נגלה לעיננו?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 05/01/18 11:40 יח בטבת התשעח

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול למה הקב"ה פשוט לא מראה את עצמו לעיני כולם?

למה הוא מסתתר מעיני כולם?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

זו אכן שאלה חשובה, הדורשת הרבה הבנת הנהגת ה' את עולמו.

אנסה לכתוב בקיצור, כמה עקרונות שיעזרו להבנת העניין:

ה' הוא משהו איסופי. לעומת זה, אותנו הוא ברא בבעולם הזה סופיים.

יש פער עצום בין בני האדם לקב"ה. ולכן לא ניתן לראות את ה' באופן גשמי פשוט.

כמו כן, כתוב בפסוק: "כי לא יראני האדם וחי". משמעות העניין היא שאנו כאנשים סופיים לא יכולים לפגוש ולחוות באופן שלם את האינסוף ברוך הוא. כל עוד אנחנו חיים כאן בעולם הזה אין לנו תפיסה מוחלטת בדבר אינסופי.

סיבה נוספת שה' העלים את עצמו מאתנו, היא משום שהוא נתן לנו את הבחירה החופשית.

במידה והיינו פוגשים את ה' במלוא גילויו, כוח הבחירה היה נלקח מאתנו. כי בעמידה מוחלטת מול ה' לא ניתן לבחור במשהו אחר מלבד לעשות רצונו.

ה' נתן לנו את הבחירה, כדי שנזכה לקבל שכר בעולם הזה באופן מלא על המאמץ שלנו.

כתבתי את הדברים בקיצור, אך יש להעמיק ולהרחיב רבות סביב העניין.

ממליץ לך לקרוא ספרים או מאמרים בתחום הבנת הנהגת ה' את העולם. ובפרט את הספר "דרך ה'" של הרמח"ל, שמבהיר את יסודות האמונה באופן בהיר וחשוב.

בהצלחה גדולה,

הלל