למה ה' לא מדבר איתי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/19 09:40 כד בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מנסה לדבר הרבה עם הקב"ה והרבה פעמים אני מוצא זמן משלי להיות לבד ולדבר איתו לספר לו על דברים שאני פוחד מהם דברים שמציקים לי... וכשאני מדבר אני רוצה שיחזירו לי תשובה זה מרגיש כאילו אני מדבר לאוויר לא קורה כלום.

הוא אבא שלי ואני רוצה לדבר איתו אני אוהב אותו

השאלה שלי היא למה הוא לא מחזיר לי תשובה, למה לא לדבר איתו שאני אשמע קול או משהו כי הוא אבא שלי לא? זה אומר שהוא לא אוהב אותי?

למה הוא לא מדבר איתי?

אשמח שתענה לי על השאלה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כדי לשמוע את ד' צריך להגיע למדרגה רוחנית מאוד גבוה. היו לנו בעבר אנשים כאלה - אבות האומה ונביאי ישראל.

אברהם שמע את ד', גם יצחק ויעקב. יוסף ויהודה - למרות שהיו אנשים נעלים, לא זכו לכך.

גם משה שמע את ד', אבל אהרון אחיו, שהיה הכהן הגדול - בקושי זכה לשמוע את ד'.

בכל תקופת הגלות ועד היום טרם זכינו לחידוש הנבואה, אולי בגלל שלא נמצאו האנשים המתאימים? אולי בגלל שהמציאות לא מספיק מתוקנת?

הצפיה לשמוע את ד' היא צפיה נכונה וחשובה. לשם כך צריך להגיע למדרגה רוחנית מאוד גבוהה, אני מברך אותך שתגדל בתורה, באמונה וברוח - ויום אחד תזכה לשמוע את דבר ד'.

גם לנו יש אפשרות להקשיב לדבר ד' - אבל לא דרך האזניים והראש אלא דרך המציאות.

אנשים פשוטים כמונו צריכים להקשיב לתשובות של ד' מתוך המציאות.

כאשר למשל מתפללים עבור חולה שיחלים,

כשהוא מחלים, זה אומר שד' אמר לנו: 'כן'.

אם הוא לא מחלים חלילה, זה אומר שד' אמר לנו: 'לא'.

כאשר אתה מתפלל אל ד' על דברים שאתה מפחד מהם - התשובה של ד' תבוא כאשר תרגיש שעכשיו אתה מפחד פחות, או מצליח יותר להתגבר על הפחד. כך גם בתפילה על דברים משציקים לך - התשובה באה כשהם פחות מציקים.

לעיתים מבקשים דברים ומרגישים שלא מקבלים אותם.

כאשר אתה מבקש משהו מד' ואתה לא מקבל אותו, זה אומר שכרגע התשובה היא: 'לא'.

אתה צריך לחשוב מדוע אומרים לך: 'לא'?

אולי מפני שהבקשה לא מתאימה לך, לא טובה לך? אולי זו בקשה לא נכונה וצריך לוותר עליה?

אולי מפני שלא מגיע לך? אולי אתה לא מתנהג בדרך שתצדיק את קבלת הבקשה שלך?

אולי מפני שאתה לא משתדל מספיק? אתה צריך להתפלל יותר או לעשות מעשים כדי להשיג את בקשתך?

חייבים לזכור שהקשר עם הקב"ה לא נועד לשרת אותנו אלא לחנך אותנו, להגדיל אותנו ולעשות אותנו טובים יותר.

ברוב הדיבורים של ד' עם האבות הוא דרש מהם והדריך אותם איך להתקדם. גם רוב דברי הנביאים הם דרישות מעם ישראל.

אחרי שאתה מתפלל או מדבר עם ד', תתבונן היטב סביבך, בימים הבאים, ותגלה שקבלת תשובה, הרבה פעמים זו תשובה שמטילה עליך אחריות או דורשת ממך לפעול ולעשות. ד' כמו אבא טוב, לא נמצא כדי לפנק ולתת מתנות. המתנה הכי גדולה מאבא היא החינוך הטוב והדרך הטובה שהוא מנחיל לבנים שלו - וודאי זו הדרך של הקב"ה.