למה המלאכה על שם גומרה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/08/03 13:21 כז באב התשסג

שאלה

שלום רב.

יש דבר כזה שאומרים, שמי שגומר את העבודה - (רק מי שעושה את הסוף) מקבל את השכר כולו על המלאכה כולה. אבל זה נשמע לא הוגן?!

איך זה יכול להיות שאני ישקיע כ"כ במשהו, לדוגמא, יעשה מצווה וינקה את הבית לאמא, ישקיע זמן וכוחות, ובסוף מישהו יבוא ויעשה את ה"פיניש" האחרון - ויקבל את כל השכר שמגיע לי?!

איך זה הגיוני?!

מקווה שתענה.

תודה רבה.

כל טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל השכר לפי האמת.

אם יש אחד שהתחיל ולא סיים, זה שצריך לסיים את העבודה חייב להתאמץ מאוד, כי זה חלק הכי קשה בעבודה. ההוכחה לכך היא ש,,,הראשון לא סיים.

לא לחינם במלאכות שבת יש מלאכה בפני עצמה שנקרית "מכה בפטיש" שזו גמר מלאכה לכל מלאכה שאדם עושה.

הסיום שהוא מביא את כל העבודה לכלל מעשה - הוא צריך לראות ולבדוק שלא חסר שום חלק, שום פרט. שכל החלקים מתאימים אחד לשני ושהכלי מתאים ליעודו.

ולכן מי שעושה את הסיום מקבל שכר כנגד כולם. לא "במקום כולם" אלא "כנגד כולם".

בהצלחה!