למה הדתיים כופים עלינו את הדת שלהם???למה??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/02 00:44 ב באב התשסב

שאלה

תיראה אני מכבד את רצונם של הדתיים לחיות את הדרך חיים שלהם אבל מפריע לי העניין שהם כופים עלינו (החילונים) את הדת שלהם

זה מתבטא בהרבה דברים למשל:

1. איסור שידורי פורנו בטלוויזיה (הפכנו לאיראן2!)

2. סגירת חנויות בשבת

3. עכשיו הועלתה הצעה לקצר את החופש הגדול שאנחנו הילדים כל כך אוהבים רק מפני שאיזה ח"כ דתי רוצה שנלמד על החגים , ותלמידי תיכון חילונים למה הם צריכים ללמוד על זה? לא מספיק למדו את זה בבית הספר היסודי?

4. בכלל, בכל מקום מופיעה כפייה דתית ומנסים לסלק את ה"תועבה" מהארץ הזאת.

למה הדתיים עושים את זה?

יש להם זכות לחיות איך שהם רוצים אבל שלא יכתיבו לנו איך לחיות!

אם הם לא רוצים לראות שידורי פורנו שלא יראו, אם אנשים אחרים רוצים לקנות את זה (את שידורי הפורנו) שייקנו אותם , אבל למה למנוע מהם?

זה לא גורם לאנסים להפך האנסים מוצאים שמה את הסיפוק שלהם במקום ללכת לרחוב ולחפש נשים.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

התשובה לשאלתך נעוצה במשפט הראשון שכתבת "אני מכבד את רצונם של הדתיים לחיות את דרך החיים שלהם"

ובכן ידידי זה לא סיסמה!!!!
אם אתה מכבד אותי ואני מכבד אותך -וזה אמיתי-מכל הלב, אז אני אעשה ה כ ו ל כדי לא לפגוע בך.
כולל וויתור על הרבה מרצונותי וממאוויי הפרטיים.

ראה נא כדי לקשור קשר בין 2 קצוות חוטים צריך כל חוט לוותר במשהוא ממדת אורכו על מנת ליצור את הקשר
הלא כן?
כלומר רק וויתור אתיתי של אחד לקראת השני יוצר קשר.
אתה תכבד את רצוני ואני אכבד את רצונך ונהיה חברים.
אבל איך עושים את זה????????
מה המתכון???????

המתכון היא ההידברות !!
שאני אבין בעומק את עמדתך ואתה תבין בעומק את עמדתי
וננסה ביחד למצוא את הפיתרון.
אם לא ננסה לא נצליח,
אם ננסה נצליח.

אגב לעצור בעצור או ברמזור אדום זו כפיה?

בברכה,

עוזיאל