למה ארמית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 07:53 יב בניסן התשסב

שאלה

רציתי לשאול מדוע אומרים את "בריך שמה" ו"ובא לציון" בארמית?

ואודה לך מאוד אם תוכל לאומר לי את הפירוש של קטעים אלו

תשובה

בס"ד

שתי סיבות בדבר:
הראשונה הפשוטה היא שבריך שמיה - נאמר בארמית כיון שכך הוא נכתב, הוא קטע מהזוהר.
ב"ובא לציון" יש קטעים בארמית כיון שהתרגום הארמי מפרש את משמעות המילים "קדוש קדוש וכו'" שהם פסוקים שנאמרו בנבואה. ולכן על מנת לדייק אנו אומרים אותם בלשון המדויקת שבה הם נאמרו.

תרגום שלהם יש בסידור רינת ישראל.

אחרי שתראה את התרגום תבין את הסיבה השניה והיא סיבה פנימית. ועיקרה למנוע הבנה ממי שלא צריך להבין מה כתוב שם, גם מהאויבים שלנו בעולם הזה וגם מהאויבים שלנו בעולמות עליונים.