למה אסור מכנסים רחבות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/05/02 11:41 יח בסיון התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו

שלום רב!

לי יש "בעיה" עם הפסיקה שמקובלת היום שבנות צריכות ללכת אם חצאים ולא עם מכנסיים הרי מכנסיים לפי דעתי הרבה יותר צנוע מחצאית ואם תענה לי שמכנסיים צמודות היום כבר אפשר לקנות מכנסיים לא צמודות ויש גם מכנסי חצאית אשמח אם תענה לי על שאלה זאת בתודה

רועי!

תשובה

בס"ד

אני חושב שכאשר פורצים את הגדר של "מכנסים" אין אחריהם מעצור להגביל איזה מכנסים אסורות.

אני ראיתי במו עיני "בנות טובות באמת" שהחליטו ללכת עם מכנסים רחבות ו"לי זה לא יקרה".
עברו שבועים או שלוש בלבד והן עברו למכנסים יותר צרות.
אחרי כן הן עברו לאט לאט ליותר צרות ויותר צרות ואחרי חודשים הם התחילו ללכת עם מכנסים צמודות
רק בבית
ורק בחצר
ורק ליד הבית
ורק ברחוב
ורק בתל אביב
ורק בפורים.
ורק ביום שבת
ורק ביום חול

ראיתי ונדהמתי להבין כמה גדלו דברי חז"ל שאמרו: "לא לתת דברים לשיעורים"

אם התרת מכנסים מכל סוג שהוא. כולם יהיו מותרות.

מי שמרגיש את עצמו יותר חכם מחז"ל עם כל הנסיון שלהם הוא פשוט "טועה ומטעה".

שאלתי כמה וכמה מחנכים שעוסקים עם בנות בגיל תיכון ואמרו לי כולם כאחד כי התיאור שתארתי קודם לגבי הבנות הטובות, הוא הוא התיאור של כל הבנות שהן מכירים - ומדובר במחנכים של אלפי בנות!!

בודאי תמצא אחת שתקרא את התשובה ותאמר:
"רגע רגע. אני מכירה אחת שלא כך!!"

יכול להיות.
אבל הלכות קובעים לפי הציבור ולא לפי הפרט.

ואני רוצה לומר דבר חמור קצת.
מי שאומרת "אני את נפשי הצלתי" ואפילו אם אחרות נפגעות בגללי ולומדות ממני - לא איכפת לי - היא טועה.
מי שלא איכפת לה מאחרים - לא תתפלא אם המצב של האחרים יפגע בה.

אותה "בת חזקה" שמצליחה ללבוש מכנסים רחבות צנועות ולא מתדרדרת ללבוש מכנסים צרות. חושבת את עצמה ל"חזקה" ו"טובה" וכו' ובעצם היא משמשת "דוגמא" לאחרות לעשות כמותה.
האחרות לא מצליחות לעמוד בנסיון והקולר תלוי בצאוורה.

מסקנה:
אל תחשבו את עצמכם יותר חכמים מחז"ל.

אסור זה אסור.