למה אסור לי לגעת בו?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/02 14:52 י בתמוז התשסב

שאלה

השלום והברכה לך, כבוד הרב!

אני מתארת לעצמי שאתה נשאל לא מעט בנושא.

לא התעצלתי ועברתי על מספר תשובות שניתנו, פה באתר, על שאלות דומות לשאלתי, אך אף אחת מהן לא סיפקה אותי.

לא מזמן החלטתי שאני מתחילה לשמור נגיעה, לא יודעת למה. עד היום אני לא ממש מבינה למה זה כל כך חשוב, אבל החלטתי לנסות בכל זאת ולאט לאט לקבל הסברים לגבי הנושא.

מדוע באמת צריכים לשמור נגיעה?

הסיבה הראשונה שאסור היא מדאורייתא: איסור

נידה.....אבל כולנו טמאי נידה כיום. הקופאית שלוקחים ממנה עודף בסופר אפשר וניטמאים ממנה טומאת נידה....

(דוגמאות כמובן, יש עוד מאות)

הסיבה השניה: היא סייג שלא נגיע לידי מצב שאנו

לא רוצים להגיע אליו. כלומר- אנחנו בטוחים ויודעים שלא נגיע מידיי רחוק!

(ותשובה כמו- את אף פעם אינך יכולה לדעת, היצר חזק ממך..לא מספקת אותי מאחר ואני הצלחתי, דיי בקלות לשמור על הגבולות שלי).

כבוד הרב, אודה לך מאוד

אם תוכל לענות לי על השאלות.

בברכה-

ג'

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

נקודת המוצא היא שאסור לגעת כי זו ההלכה. זהו דבר האלוקים, וכך הוא ציווה אותנו להתנהג.

על כל שאלה שמתחילה ב"למה" יש שתי תשובות:
1) ככה – אשרי העם ש"ככה" לו, ככה ציווה ה' (למה יאמרו הגויים…).
2) הסבר שיקרב את ליבנו ושיכלנו אל האיסור או המצווה.

ולעצם העניין:
נגיעה היא מצווה
נגיעה היא חיבור בין איש ואשה
נגיעה מקרבת לבבות
נגיעה זה דבר חיובי וטוב
נגיעה גורמת לעינוג
יש מצווה לגעת.

השאלה הגדולה היא ה ע י ת ו י!!!

למשל בזוג נשוי יש ימים שיש מצווה לגעת שנאמר "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באישתו והיו לבשר אחד".
ויש ימים שאסור לגעת שנאמר: "ואל אשה בנידת טומאתה לא תקרב לגלות ערווה".

הקושי לקבל את איסור המגע בין המינים, הוא בשל העובדה שבחברה סביבנו הוא נחשב מותר ולגיטימי, ואפילו נימוסי. בקרב צעירים רבים שמקבלים על עצמם את איסור הנגיעה יש תחושה של חוסר. מי שהתרגל לזה מרגיש שזה חסר לו כי הוא התרגל למגע.

שמירת ההלכה בתחום זה מפתחת אצל שני המינים עדנות.

כאשר תמצאי את בן זוגך המיועד (וגם הוא שומר נגיעה), תהיו מסוגלים להתרגש מ … מגע יד אחד של השני גם לאחר הרבה שנות נישואין, שכן גם במהלך שנות הנישואין יש עת קירוב ועת ריחוק גופני.

ושוב, כמו בשאר ההלכות
השאלה אינה שאלה של כמות הנגיעות,
השאלה אינה מיקום הנגיעות,
השאלה אינה שאלה של גיל,
השאלה היא שאלת הגבולות – האם את מקבלת על עצמך את גבולות התורה?

תהיי חזקה, תתפללי לה' שתצליחי להמשיך לשמור נגיעה, שכן בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו.

בברכה,
עוזיאל